Velký Šulcák je za námi!

Miníci a mladší žákyně

vyrazily na o víkendu 4.-6.5.2024 na 31. ročník turnaje Memoriál Karla Šulce (www.memorialkarlasulce.cz), který pořádá klub DHC Plzeň. Tři dny plné zápasů za všeho počasí na různorodých povrchách holky zvládly téměř bez problémů. Mladší žákyně jsou již na tomto turnaji po několikáté, zato miníci byly poprvé na přespávacím turnaji. Zkušenostmi s velkou házenou miníci také neoplývaly, ale snažily se a sbíraly zkušenosti. Mladší žákyně již byly ambicióznější, ale změna povrchu a nepřízeň počasí nám moc do karet nehrála.

minižákyně

Nejprve byla holkám nalosována skupina R, zde vyhrály své první a i poslední dva zápasy tohoto turnaje. Dále postoupily z 5. místa v základní skupině do nadstavby, kde hrály o 13. – 18. místo. Přenášel se výsledek s Mostem a bez další výhry holky skončily na 17. místě. 

Nejlepší hráčkou družstva byla zvolena Michaela Růžičková. Barbora Kaššaiová dala nejvíce gólu z našeho družstva (14), za ní se postavila Nikola Hulváková (10). 

Děkujeme holkám za snahu a těšíme sena jejich další výsledky v házenkářské kariéře. Mají mnoho před sebou a tušíme kvalitní tým. 

mladší žákyně

Větším holkám byla nejprve nalosována základní skupina C. Zde ze č. místa postoupily do semifinále H (3. a 4.místa ze základních skupin C a D), kam se jim přesouval výsledek se Strakonicemi a skončily na 3. místě. To znamenalo postup do nadstavby o 13. – 16. místo, kde po remíze a a jedné výhře vybojovaly 15. místo.

Nejlepší hráčkou byla zvolena Michaela Dolejšová, stejně jako u miníků brankářka. Nejlepší střelkyní družstva byla Adéla Skalová (27) a po ní je Natálie Chrisidisová (21).

Holky jsou moc šikovné a těšíme se na sledování jejich dalšího růstu v další kategorii STŽ.

Děkujeme trenérům, že holkám umožnily jet na krásný turnaj!