Cesta „Pragáčem“ starších dorostenek a žákyň!

Cesta "Pragáčem" starších dorostenek a žákyň!

Starší dorostenky se na pražský halový turnaj dostavily vlakem. Po odnesení a vybalení věcí v tělocvičně v sokolovně na Kobylisích se vydaly na cestu do haly v Heroldových sadech (Vršovice) a započaly svou cestu na PHC. První den nás čekaly dva dánské celky (Visse IF, Viby Handbold) a jeden slovenský (HK Junior Močenok). Zápasy s Dánkami se nesly v nepříjemném zápasnickém duchu, kdy rozhodčí a fanoušci k uklidnění této situace moc nepomohli, nakonec oba zápasy byly vítězné pro soupeře. Zápas se Slovenkami již nebyl tak napjatý a my ho od poločasu celkem ovládaly. Večer si holky užívaly zasloužené volno po náročném dni. V sobotu jsme oba zápasy skupiny WA03 odehrály ve stejné hale jako den předchozí, jen nás čekaly odlišné celky. Oba dopadly vítězně (Francouzky z HC PLV) a Češky z DHK Slavoj Žirovnice), ale pro nás to již neznamenalo změnu v tabulce, jelikož s dánským týmem se poměřoval společný zápas. Tím jsme spadly do play-off („vyřazovací „pavouk“) finale B, které bylo odehráno v neděli a pondělí. Tam se nám postupně postavily celky z dánského Vinderup Handbold, německého HSV Grimmen, české HK Slavie VŠ Plzeň a 1. SC Bohumín 98. Až poslední nás ve finale B zastavil v boji o B-titul (16. místo celkově) a my tak po remíze v posledním zápase a odházených shot-outech (trháky se speciálními pravidly – rozstřel) odjížděly domů se slzami v očích. Mezi zápasy v sobotu jsme si užily společné potulovaní v OC Galerie Harfa a nedalekém LaserGame, večer jsme si poté jako trenéři užili na VIP recepci na Výstavišti Holešovice, kde byl zajištěn i program pro hráče. 

Starší žákyně si na turnaj dojely auty. V pátek si užily nálož tří zápasů ve skupině WC04, kde se utkaly postupně s rumunským celkem CS Hercules, českým DHC Plzeň a slovenským HC DAC Dunajská Streda. Pouze první zmíněný skončil pro naše holky vítězně a to tím nejtěsnějším výsledkem (o jeden gól). Další den pokračovaly zápasy v základní skupině s Češkami z SK Kuřim a Švédkami z Lödde Vikings I, kde zase první zmíněný byl vítězný. S tímto výkonem skončily podobně jako starší dorost na 4. místě v základní skupině a kvalifikovaly se do play-off, kterou odehrály v neděli a pondělí. Postupně narazily na tyto družstva, německý TSV EBE Forst United, česká DHK Zora Olomouc II, česká TJ Jiskra Havlíčkův Brod a znovu rumunský celek CS Hercules. Podruhé již byly Rumunky na síly unavených holek a přerušily jejich účast ve finále B prohrou o 10 gólů. V sobotu dopoledne se také odreagovaly na Laser Game.

Za všechny trenéry, vedení klubu a fanoušky DĚKUJEME za úžasnou reprezentaci, jsme na vás všechny pyšné a těšíme se na další úžasné výkony, které na vás jistě čekají. Sportu zdar a házené zvlášť! 🙂

Foto z turnaje najdete zde https://www.facebook.com/media/set/?.set=a.229347636280735&type=3